Battle of the Alamo

IMG_7565Allereerst namens Lidy hartelijk dank voor alle leuke en lieve reacties. Het is fijn om te weten dat zoveel mensen met ons meeleven. Wanneer je je beroerd voelt, is dat al geen pretje maar als dat ook nog eens in een vreemde omgeving is waar van alles geregeld moet worden, ben je niet blij. Mede dank zij al jullie berichtjes (ach wat aardig…tjee wat lief…!) knapt ze gelukkig weer een beetje op. Gisteren was toch een lastige dag voor haar, veel in bed gelegen terwijl ik beneden de telefoontjes, de skype en de mail moest zien af te handelen.  Dank zij de vrijheid die we van de ANWB kregen, is alles nu naar ons zin geregeld en dat helpt! Lidy is vandaag even aan de wandel geweest en dat is haar goed bevallen. Zo lang ze zich rustig houdt, loopt alles prima. Vanuit de ziekenboeg nogmaals hartelijk dank voor iedereen die met ons meeleeft.

Gisteravond laat heb ik het laatste gesprekje met de ANWB alarmcentrale gehad om verslag uit te brengen.  Ik hoef nu niet meer te rapporteren maar mag wel altijd bellen als er toch nog hulp nodig is. Vandaag heb ik nog even contact met United, die nog wel graag een doktersverklaring willen zien voor we donderdag in mogen checken. We staan al wel geboekt, de stoelen liggen vast en we mogen helemaal niet mopperen. Op de vlucht naar Washington hebben we prima plekken in de Economy plus bij de nooduitgang. Van Washington naar Brussel was wat lastiger. Door de 3-3-3 opstelling zijn er nog wel veel middelste stoelen beschikbaar. Gelukkig vond ik nog twee stoeltjes naast elkaar. Ook Economy plus, maar wel naast de toiletten. Als daar geen smakelijk blog in zit, dan weet ik het niet. We kunnen niet wachten…….

Zo soepel als de samenwerking met United als met de eigenaren en het managementkantoor van ons huis op Coral Cay verliep, zo lastig was het bij onze vrienden van Alamo. Zelf had ik gedacht dat het een fluitje van een cent zou zijn. Poepen zonder drukken…..Dus belde ik des middags rond de klok van twaalf uur om het huurcontract te verlengen. Ik heb de callcenter medewerkers in India, in Mexico en Joost mag weten waar ze nog meer zitten, allemaal aan de lijn gehad. “Ha, it’s you again, Mr Teleton….ik kan helaas niks voor u doen maar ik verbind u door met de lokatie op het vliegveld…..momentje…..” Daar liep het spoor dood: “sorry, de medewerker voor verlenging van het huurcontract is niet aanwezig, er is helaas geen antwoordapparaat beschikbaar, de verbinding wordt verbroken. Thank you for calling Alamo…. “ Dat circus speelde zich tussen twaalf en vier een keer of tien af. In de Battle of Alamo stond de arme Teleton er niet best voor……

Uiteindelijk raadde een callcentermedewerker met een gezellige Latinotongval aan om dan maar zelf naar het vliegveld te rijden. Hij zou een notitie in het systeem maken voor de manager en die zou er dan voor zorgen dat het contract met drie dagen zou worden verlengd; zelfde voorwaarden, maakt u zich maar geen zorgen! Nou dat deed Teleton wel, want de paarse krokodil is bij Alamo een veelvoorkomend verschijnsel. Hij stopte Lidy dus onder de wol, met twee flesjes water, een banaantje en een rol keukenpapier. Bij Alamo leverde hij de auto in want, “nee meneer u kunt hier niet parkeren, gaat u maar naar het kantoor, daar helpen ze u verder”. Niks geen notitie in het systeem. Manager er bij, “druk druk druk meneer Teleton. Wat een mooi tarief heeft u, dat gaat vandaag echt niet lukken. We zitten een beetje slecht in de auto’s, dus dan gaat de prijs voor walk-in’s omhoog. En wij kunnen u alleen via het Amerikaanse systeem helpen, kale huur en alle voorzieningen en verzekeringen apart afrekenen, graag. Drie dagen een economy car komt zo op zo’n 400 dollar. Heel vervelend, maar u zit klem, dus draaien wij u lachend een poot uit, sorry….. “ Teleton dreigde de Battle of the Alamo te verliezen.

Teleton dacht aan de eenzame Lidy in haar kingsize bed op Coral Cay. Maar ook aan zijn portemonnee, want worden de kosten van die auto voor drie dagen wel door de reisverzekeringIMG_7563g gedekt? Hij deed de manager een voorstel: “Ik heb nog ‘recht’ op autohuur tot zeven uur vanavond. Geef mij maar een auto, dan ga ik terug naar huis, maak een nieuwe boeking en dan zullen we eens zien wie hier de blankste billen heeft, qua tarief dan……” Ik kreeg een auto mee; een compact-car. Dat is behelpen hoor, geen cruise control, de airco kent maar één stand en de spiegeltjes, stuurtjes en stoeltjes lijken allemaal kinderspeelgoed. Kosten voor zo’n barreltje: 24 uur $120 per creditcard vooraf te voldoen. Als ik voor acht uur terug was, zouden ze deze huur ongedaan maken. Hallo, bent u daar nog lezer en denkt u ook dat de strijd in het nadeel van Teleton beslist is?

IMG_7568Teleton tufte compact naar huis en maakte een nieuwe boeking. Drie dagen midsize suv, inclusief tank benzine voor $127.  Zoek de zeven verschillen! Hij printte de overeenkomst op kantoor uit en tufte weer terug naar het Alamokantoor op het vliegveld. Half acht; weer een nieuwe manager. De beslissende slag in The Battle of the Alamo. De man begreep het probleem en snapte ook dat er nu geen tijd meer was voor gebbetjes.  De $120 dollar die reeds betaald was, bleek niet meer terug te boeken. “We doen het zo, we honoreren uw nieuwe boeking maar brengen daarvoor niets in rekening. U huurt dus drie dagen voor het ongelooflijke tarief van $120, geen dubbele bodems, geen trucs. Vraag niet hoe het kan, maar profiteer er van! Met excuses en de complimenten van Alamo….Are you happy now?”

Teleton ging vanzelfsprekend akkoord en wachtte geduldig tot alle gegevens waren ingeklopt. Zijn creditcard hield hij angstvallig op zak. Gewapend met een stapel papier, maakte hij aanstalten om naar de garage te lopen. “ Excuse me,sir…”  werd hij teruggeroepen. “Wat nu weer……” slofte Teleton moedeloos terug. “Wij zitten een beetje moeilijk met de midsize suv’s, gaat u maar gelijk naar de SUV’s, daar kunt u dan uw auto uitzoeken”. Tussen de grijze Kia’s Sorrento’s, de witte Fords Edges  en de beduimelde Dodges Journey’s stond nog een crèmekleurige GMC Yukon verscholen. De Battle of the Alamo is gestreden….hij staat voor de deur, heur.. met z’n talloze knopjes en lederen stoelen! Even dat heerlijke geluid als je gas geeft: pompompompompom. Veel kilometers zullen we er niet mee maken, die tank rijden we nooit meer leeg. Maar zeg nou zelf: is het geen plaatje?

Over Teleton

Welkom op het blog van Lidy en Ton (AKA Teleton). Wij vinden het leuk dat je met ons mee leest/leeft. Voor nieuwe lezers is de stijl misschien even wennen. De trouwe volger weet inmiddels precies wat hij op dit blog kan verwachten: kleine belevenissen worden uitvergroot, grote boodschappen komen met een kleine knipoog aan bod, net als de dagelijkse ergernisjes en niemendalletjes. Kortom; het gaat vaak nergens over, maar wat kan ons dat schelen!
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

19 reacties op Battle of the Alamo

  1. Wat heerlijk om te lezen dat het met Lidy weer de goede kant op gaat en dat jullie die laatste paar dagen nog een beetje kunnen bekomen van de koorts en al het geregel.

  2. Ta2 Gerrit zegt:

    Allereerst natuurlijk fijn om te horen dat de patient weer langzaam aan het opkrabbelen is, waarvoor hulde aan de ziekenbroeder, maar wat je met Alamo geflikt hebt grenst aan het meesterlijke. Alleen de volle tankinhoud van de Yukon is al meer dan $120.- waard, chappeau !

  3. Pieter & Petra a.k.a PenPe zegt:

    Wat fijn dat ‘onze’ TeleLidy weer flink aan de beterende hand is, we hopen dat je met haar nog een leuk tourtje kan gaan maken in de Yukon. Mooie deal gemaakt bij Alamo zeg, en de Yukon ( is een Tahoe-kloon overigens ) is echt een dijk van een auto met een heerlijke V8-sound. De keren dat ik een Tahoe had, stond ik echter wel om de 2/3 dagen aan de pomp niet erg overigens want zo’n auto hoort gewoon bij mijn ‘vakantiepret’ 😉

    Geniet nog maar lekker van de laatste dagen, en ‘ tuurlijk hopen wij op een snelle blogupdate 😉

  4. Tini zegt:

    Haha, geweldig, je hebt ze bij Alamo echt een poot uitgedraaid. Fijn dat de patiënt zich weer wat beter voelt. Nu dan maar gewoon genieten van de bonus dagen. Je hebt de zeven zonnen in ieder geval mee!

  5. Eric (ekkie50) zegt:

    Nou nou, jullie worden wel op de proef gesteld met al dat ongemak. Gelukkig was er 1 persoon bij Alamo die jullie situatie begreep en het enige juiste deed: jullie helpen! Fijne bak hoor, een heer van stand waardig. Hopelijk is al het geregel nu achter de rug en kunnen jullie nog wat van de laatste dagen maken. Volgende keer (al heel gauw) beter!

  6. Hannie zegt:

    Tjonge wat een gedoe met Alamo zeg. Wel goed dat je niet in die $400 getrapt bent.
    Moest je trouwens perse naar het vliegveld? Had je niet naar een dichterbij gelegen locatie gemogen?
    Fijn dat Lidy nweer wat opgeknapt is.
    Hoop dat jullie nog wat kunnen doen de laatste dag.

  7. Minneke zegt:

    Blij te horen dat je wederhelft er stilaan bovenop komt! Dit komt vast en zeker mede dankzij de goede zorgen van nurse Teleton!
    Ja en dat van die auto …. de aanhouder wint he …. geniet nog maar van die mooie slee!

  8. Trails zegt:

    GEWELDIG:
    dat het weer een stuk beter gaat met Lidy en dat je de Battle of the Alamo hebt gewonnen!!!

  9. Agnes zegt:

    Ohoh wat een verhaal weer,ik ben trots op je zeg ,eerst zo goed voor lidy zorgen en dan jezelf ook eens door alamo laten verwennen.wat een bakbeest van een auto.nou dat komt dus elemaal goed de laatste dag.kunnen jullie vadt nog beetje gnieten .gr aan LIdy

  10. Fijn hoor dat Lidy aan de beterende hand is. En wat een gedoe zeg bij Alamo. Ben je verdorie zowat een hele dag kwijt om een auto te regelen tegen een “fatsoenlijk” tarief. Maar kijk eens wat het heeft opgeleverd, een enorme stoere bak. De aanhouder wint.

  11. Mineke zegt:

    Het is goed om te lezen, dat het met Lidy de goede kant opgaat. Wat een prachtige auto hebben jullie nog de laatste dagen, geniet er nog maar van.
    grtjes Mineke

  12. Saskia zegt:

    Hahahaha, dan kennen ze Teleton nou ook bij Alamo….dat zal ze leren.
    Heel fijn dat het met Lidy een stuk beter gaat misschien dat jullie nog een beetje kunnen genieten van een extra dagje vakantie.
    Gr. Saskia

  13. Anita zegt:

    Fijn om te horen dat het beter gaat met Lidy.
    Haha, nu nog even lekker genieten met je grote scheurbak de laatste dagen.

  14. Heel fijn te lezen dat het weer een stuk beter gaat met Lidy, enne je hebt je kranig gehouden op Alamo slagveld, goed opgelost Ton !!

    Nog even genieten!!

  15. nancyklomp zegt:

    Wat fijn om te horen dat Lidy opknapt, goed ook om te horen dat alles zo snel en correct geregeld is, op Alamo na dan!! Wat een horken, maar zie wat voor moois het je opleverd….geniet van deze laatste mooie dag hopelijk kunnen jullie nog een leuk tourtje maken.

    Groetjes Nancy

  16. SasEs zegt:

    Goed te lezen dat Lidy aan de betere hand is, maken de laatste lotjes toch wat lichter.
    En geweldig om te lezen dat het zakelijke instinct van Teleton toch weer in het voordeel uitvalt.
    Geniet er nog van en hopen op een rustige terugreis.

  17. Heleen zegt:

    hahahaha prima donna geregeld. Blij dat het allemaal beter en goed gaat.
    Goede terugreis morgen, tis mooi weer hier.

  18. 2theusa zegt:

    Wat een vervelend eind van jullie vakantie! Goed te lezen dat het al weer wat beter met Lidy gaat. Wat een gedoe met Alamo, maar alle inspanningen hebben je wel een gave bak opgeleverd, ha ha.
    Alvast een goede reis naar huis gewenst, met name voor Lidy, groet Christ

  19. Robert-Jan zegt:

    Haha !!! Wat een mooie actie weer zeg, en wat een geweldige auto heb je nu mee. Je snapt nu vast waarom ik daar altijd zo van geniet. Het staat je in ieder geval erg goed.

    Mooi dat Lidy weer aan de beterende hand is, en jullie kunnen dus morgen lekker weer terug naar het zonnige Nederland !

Reacties zijn gesloten.