Eventjes geduld nog……..

Washington, wij wachtten geduldig op de dingen die zouden komen. De fanfare bleek een drumband te zijn en steeds meer leden uit het hele land meldden zich hier in de wachtruimte voor de vlucht naar Brussel. Trommeltjes werden uitgepakt en bewonderd, drumsticks werden door enthousiaste jongelui omhoog geworpen als waren zij Gene Krupa, nou vooruit Cesar Zuiderwijk dan. Deze keer geen Afrikaanse klederdrachten aan boord maar door het aanhoudende getrommel, raakten wij toch in Afrikaanse sferen.

Het werd tijd om te boarden. Wij hadden de crew al aan boord zien gaan en verder zag je het vertrouwde beeld van rennende schoonmakers, sjokkende techneuten en andere onduidelijke figuren die buiten belangstellend naar het vliegtuig gluurden, eens geruststellend op de banden tikten en hun weg vervolgden. De microfoon werd getest, of we even goed wilden luisteren. Ja, ja het tromgeroffel verstilde alsof de avond boven de savanne viel…..Het vliegtuig was kennelijk plotseling onwel geworden, ze werkten er nu hard aan om hem op te lappen, nadere berichten zouden volgen. De drumband, inmiddels compleet, juichte luid om ons onduidelijke redenen. Zij trommelden lustig verder, bij ons rinkelden slechts alarmbellen. Zouden wij die extra onderbroek die wij al jaren in de handbagage meesjouwen, dan nu eindelijk eens nodig hebben?

Drie kwartier lang bleef het, op de little drummerboys en -girls na, stil. De mededeling was kort, ons vliegtuig kon niet vertrekken! Maar op perron C14 stond een soortgelijk exemplaar dat nu gereed werd gemaakt voor vertrek. Of we maar even wilden verkassen. De hele meute tuimelde als een stel pinguïns over elkaar heen, zodat wij besloten een ogenblikje geduldig te wachten. Wij hoefden slechts op het geluid af te gaan, de little drummerboys leidden ons naar de gewenste locatie waar het een drukte van belang was.  Ons werd herhaaldelijk gevraagd om eventjes geduld te hebben. Wij wachtten in een nabij gelegen vrijwel lege wachtruimte.

Het vliegtuig stond al gereed, een Boeing 777. Helaas met de oude configuratie, dus met de stoelen in 2-5-2 formatie. En we hadden natuurlijk allemaal boarding passes met de 3-3-3 formatie. Iedereen kreeg nieuwe stoelen toegewezen en dat zorgde voor de nodige commotie. De toewijzing vond plaats door de computer, nou dan weet je het wel. En je kreeg je nieuwe stoelnummer pas vlak voor het instappen uitgereikt. Zonder dat iemand nog maar wist op welke plek je terecht zou komen, meldde men zich massaal bij het arme mens op ‘het podium”. Anderen stormden op de deur naar het vliegtuig af. Wij keken het zooitje vanaf de vrijwel verlaten wachtruimte eens aan en besloten geduldig af te wachten…..

Er werd omgeroepen dat we op de oorspronkelijke volgorde zouden worden toegelaten tot het vliegtuig. En er werd streng op toegezien, zodat eventuele verstekelingen die pas in groep acht aan de beurt zouden zijn, niet voor zouden piepen. Wij waren ingedeeld in groep 7 en we sloten, nadat we zorgvuldig hadden vastgesteld dat heel groep 6 voor ons in de rij stond, netjes aan. Dit kwam ons op een sissende schrobbering van de dienstdoend kaartenverdeelster te staan. Groep 7 was immers nog niet opgeroepen…….Wij hoorden haar klaagzang aan, keken of we van Barcelona waren (of desnoods van Belgrado) en namen de nieuwe boardingpassen in ontvangst. Ja hoor….vijf op een rij…maar gelukkig wel in de economy-plus en ook nog aan het gangpad. Het gedoe met de zakjes, de pakjes, de bakjes, de mandjes en de kratjes zal ik de lezer besparen, maar geloof mij maar; het duurde even voor iedereen zat. Gezinnen waren gescheiden en woedende moeders kafferden de hulpeloze stewardessen uit omdat hun 17-jarige puberzoon niet in hun directe buurt zat. Ik denk dat er onderling geld geboden werd om toch maar vooral een iets gunstiger plekje te bemachtigen, zo driftig werd er onderhandeld. Wij wachtten geduldig tot de gemoederen waren bedaard en iedereen uiteindelijk zijn plekje in het overvolle vliegtuig had ingenomen.

Over de vlucht zelf niets dan goeds, wij hebben zelfs de maaltijd die werd aangeboden, opgegeten. Geen idee wat het was, maar het witte goedje leek op rijst, dus dan is het al gauw goed. Bij aankomst in Brussel werd de passagiers die hun aansluiting dreigden te missen, aangeboden het vliegtuig als eerste te verlaten. Wij wachtten geduldig tot zij van boord waren.  Dit had wat voeten in de aarde want er was geen gate meer beschikbaar, dat heb je als je een dikke drie uur te laat komt aan kakken…..Eventjes geduld, dus want het busje kwam zo. Wij hadden de trolleys met de handbagage al in Orlando afgegeven. Hierin zat ook onze warme jas en op Zaventem was het slechts zeven graden.  Uiteindelijk belandden wij als laatsten in de eerste bus en hoefden wij niet, zoals die passagiers die vanwege hun aansluiting het vliegtuig als eersten mochten verlaten, een half uurkebuiten  in de vrieskou te staan. Achter ons stond er weer een hele rij stumperds op de tarmac te kleumen. “Eventjes geduld nog, want het busje komt zo” zong het in ons hoofd, want wij dachten dat we het ergste nu wel achter de rug hadden.

Wij melden ons, nadat we gede-iced waren door een warm welkom bij de Belgische immigratiedienst bij de carrousel nummer vijf voor onze vier koffers. De teller stopte bij drie en één koffer is zo gehavend uit de strijd gekomen, dat hij voor het leven gehandicapt is. Nadat wij, geduldig als we zijn, netjes hadden gewacht tot er nog maar een handjevol koffers op de lopende band lag, waarvan er zeker geen een bij ons hoorde, melden wij ons bij het loket dat voor vermissing en beschadiging speciaal voorhanden is. Het duurde even vooraleer dat de dossierkes waren aangelegd, maar uiteindelijk is ook dat weer gelukt. Mocht de koffer boven water komen, dan wordt ‘ie netjes thuisgebracht. Voor de gehandicapte koffer hebben wij een speciaal telefoonnummer gekregen dat wij kunnen bellen. Er komt dan een kofferspecialist bij ons aan huis, die vaststelt of revalidatie nog mogelijk is of dat de koffer gecremeerd dient te worden. Wij geloven alles en wachten het maar geduldig af.

De shuttle naar het Ibishotel rijdt gedurende de stille uurkes niet, zodat wij een taxi moesten nemen. In de ontbrekende koffer zaten dus onze jassen en schoenen, (want in het vliegtuig dachten we het wel op onze sloffen aan te kunnen). Wij misten onze jassen het meest, dus rukten we wat shirtjes en een vestje uit de koffers om niet weer onderkoeld te geraken. Met kloppend hart startten wij onze koffiebruine Franse mademoiselle die gedurende ruim  vier weken geduldig op ons had staan te wachten. Het zou er nog maar aan ontbreken dat zij ons ook nog eens in de steek zou laten……Gelukkig; zij sloeg in een keer aan! Inmiddels zijn wij thuis, hebben goed geslapen (dank u!) en zitten nog wat suf voor ons uit te kijken. Het is grijs. Het is koud…..wat doen we hier eigenlijk? Wij willen terug!

Wij danken onze lezers hartelijk voor alle belangstelling en vooral voor de vriendelijke reacties die wij op onze schrijfsels kregen. Bloggen heeft weer een extra dimensie aan onze toch al zo fijne vakantie tussen de Springbreakertjes en de vrolijke vakantievriendjes toegevoegd. Vergeten zijn de zieke dagen..wij kijken weer vooruit. Acht maanden en acht dagen om precies te zijn, want zolang duurt het nog voor wij weer naar het vrolijke vakantieland Florida vertrekken. Eventjes geduld dus nog…..Maar wie weet, tot een volgende keer!

 

De groetjes van Lidy & Ton

Over Teleton

Welkom op het blog van Lidy en Ton (AKA Teleton). Wij vinden het leuk dat je met ons mee leest/leeft. Voor nieuwe lezers is de stijl misschien even wennen. De trouwe volger weet inmiddels precies wat hij op dit blog kan verwachten: kleine belevenissen worden uitvergroot, grote boodschappen komen met een kleine knipoog aan bod, net als de dagelijkse ergernisjes en niemendalletjes. Kortom; het gaat vaak nergens over, maar wat kan ons dat schelen!
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

23 reacties op Eventjes geduld nog……..

  1. twan, christel en jesse vissers zegt:

    in elk geval weer veilig thuis Ton! wij beginnen ook altijd meten weer af te tellen op de dag dat we terug gekomen zijn.
    Is Coral Cay goed bevallen, zowel locatie als het Townhouse?

  2. Patricia zegt:

    Welkom thuis ! Jullie geduld is aardig op de proef gesteld, maar jullie hebben je goed staande weten te houden. We hebben weer met volle teugen genoten van alle schrijfsels en wachten geduldig op het volgende blog 🙂

    Groetjes vanuit huize Tinnetam

  3. Eric (ekkie50) zegt:

    Welkom terug. Ik herken jullie aankomst-apathie maar al te goed. Alweer 3 weken terug en nog denk ik krek hetzelfde als jullie: wat doe ik hier? Gelukkig bracht jullie blog elke dag licht in de duisternis, waarvoor nogmaals dank. Het was genieten geblazen. Doe nog ff rustig aan, en kijk lekker uit naar de volgende reis naar het paradijs!

  4. 2theusa zegt:

    Welkom terug in Nederland, hier helaas geen 7 zonnen….
    Bedankt voor de mooie verhalen, elke dag. Herlijk om de dag mee te beginnen.
    Hopelijk komt de verloren koffer snel boven water…

  5. Jeanette Bastiaanse zegt:

    Welkom terug in Nederland. En die acht maanden vliegen ook weer voorbij. Voor je het weet zit je in het vliegtuig van Aer Lingus. Wij laten wel weten hoe dat bevalt.

  6. Mineke zegt:

    Welkom thuis Ton en Lidy, dank dat wij weer mee mochten lezen met al jullie avonturen.
    Het aftellen voor jullie kan dus al weer opnieuw beginnen. Doe nog maar rustig aan de komende tijd en alvast heel veel voorpret voor jullie nieuwe reis in December.
    grtjes Mineke

  7. Trails zegt:

    Hier in de Franse Vendée al weer een paar weekjes de zeven zonnen, korte broek met topje en slippers.
    Tja… dat zat er natuurlijk wel dik in: eerst Ton onwel, daarna Lidy en toen de vliegert.
    Het was weer een plezier om jullie te volgen!!!
    Groetjes,
    Jacky en Renée

  8. Robert-Jan zegt:

    Ik vind dat jullie je er goed doorheen geslagen hebben. Welkom terug in het inmiddels weer frisse Nederland ! En nog even aftellen, en dan mogen jullie weer 😉 !

  9. Hannie zegt:

    Jammer dat jullie een dikke vertraging hadden. En 1 vermiste en 1 stukke koffer is natuurlijk ook niet leuk. Laat je nog weten hoe dat afloopt?
    Nu uitzien naar de volgende vakantie.
    Bedankt weer voor de prachtig geschreven verhalen!

  10. bqtje zegt:

    Bedankt voor het dagelijkse , zeer leuke leesvoer . In mijn dromen was ik ook bij jullie in Florida . Ik tel met jullie mee af , voor de volgende episode . Het ga jullie goed .
    Warme groetjes ,
    Danny

  11. Heleen zegt:

    Welkom thuis mensen. Bedankt voor het leuke grappige blog ondanks alle tegenslagen.
    Houd ons op de hoogte van de koffersoap aub.

    Groet

  12. Benny zegt:

    Welkom thuis Lidy en Ton, het is telkens weer genieten van jullie reisverhalen…

    Ondanks enkele minder aangename momenten in de vakantie hebben jullie er toch een prachtige reis van gemaakt.

    Bedankt, merci dat we gedurende enkele weken mochten meegenieten van de reis, en op de iets mindere momenten hebben kunnen meeleven!

    Groeten vanuit Belgie!

    BennyM.

  13. Minneke zegt:

    Eind goed al goed. De miserie hield niet op. De wet van Murphy zeker? In ieder geval kijken wij al uit naar december. Dan zijn wij ook aan de andere kant van de plas. Ondertussen lezen we met plezier je interventies op het forum. Tot lees Teleton en de groetjes aan Lydi!

  14. Elles zegt:

    Welkom thuis. Bedankt voor alle heerlijke verhalen, ik heb ze weer met veel plezier gelezen!

    Groeten
    Elles

  15. Agnes zegt:

    Ach, eind godeed…. Al goed, let op mijn woorden, die koffer komt echt wel.en 8maanden en 8dagen, kunnen we niet iets eerder een tussendoor reisje boeken. Kom op zeg, dat duurt veeeeeeel te lang….we hebben het er nog wel over….strkte met de verwerking van alle negatieve rompslomp en dan zien we elkaar snel weer eens. Liefs van de VVV

  16. Welkom thuis, bedankt weer voor het heerlijke blog, tot een volgende vakantie maar weer !!

  17. Twinmom1995 zegt:

    Wij hebben ook weer met veel plezier meegelezen.
    Bedankt hiervoor.
    8 maanden en 8 dagen klinkt nog wel heel ver weg.
    Ik zou maar eens nadenken over het voorstel van de VVV.
    Hoe dan ook tot een volgende keer.

  18. hansuitkoek zegt:

    Bedankt voor het mogen meelezen van jullie wonderbaarlijke reisverhalen.
    Tot de volgende,
    Hans & Francisca.

  19. Welkom thuis Ton en Lidy. Ondanks de tegenslag van het ziek zijn, kunnen jullie toch weer terug kijken op een zeer geslaagde vakantie. En met die koffer(s) komt het vast ook wel goed. Ik heb weer onwijs genoten van jullie verhalen en wens jullie veel succes met het aftellen naar de volgende vakantie. Het is toch eigenlijk wel een voorrecht om dit te kunnen doen.
    Graag tot de volgende keer.

  20. Alex zegt:

    Hi Ton en
    Lidy, welkom terug ! Met heel veel plezier jullie ontwikkelingen weer gevolgd. Genoten van de heerlijke verhalen. Super dat je ondanks de wat mindere perioden tijdens de vakantie gewoon bent blijven bloggen. Hopelijk is de laatste koffer, met jas, ook gearriveerd. Geduld is een schone zaak.
    We kijken alweer uit naar de nieuwe verslagen over 8 maanden. Eventjes geduld hebben dus nog.

  21. Een anonieme lezer zegt:

    Bedankt voor het leuke blog!
    We lezen het iedere keer weer met heel veel plezier!

    Een anonieme lezer

  22. renate zegt:

    Een bumpy ride dus. Maar goed dat is ook weer achter de rug. Houd je ons op de hoogte betreft de koffer en afhandeling?
    Aftellen maar weer naar de volgende vakantie!!

  23. Gerard zegt:

    Beste Ton en Lidy,

    bedankt voor het meelezen van jullie leuke vakantieverhalen.
    Is de koffer inmiddels terecht?

    Groetjes vanuit Zevenbergen?
    Fam de Leeuw

Reacties zijn gesloten.