Een spin in de morgen…….

Juist toen we hadden besloten dat er, bij gebrek aan wetenswaardigheden en inspiratie, tot de thuisreis geen blog meer zou verschijnen, trof Lidy zaterdag een vreemde gast in de gang aan. Hij zat op de vloer, tegen de plint. Hoe groot hij was, kon je lastig inschatten; hij hield alle acht pootjes stijf tegen het lijf getrokken. Sommigen pakken zo’n spin heldhaftig beet en kieperen hem zonder pardon buiten. Bij gebrek aan heldenmoed, pakte Teleton de mop. Toen de spin de mop boven zich zag, sprong hij wel een meter van de grond. Hoorden wij daar ook nog een nijdig geluidje bij? Deze spin had blijkbaar weinig gevoel voor humor. De jump ging gelukkig richting voordeur; de nijdige spin leek dus wel mee te willen werken aan een vertrek, waarbij beide partijen geen gezichtsverlies zouden lijden. Teleton opende de deur galant en net toen hij de spin met de mop nog een heel klein beetje wilde manen om toch vooral maar snel te vertrekken, nam deze de kuierlatten. Zo, dat had Teleton toch maar eens mooi voor mekaar gemopt…..”Ja, ja…”, zuchtte Lidy, “…maar een spin in de morgen geeft kommer en zorgen!”

Die middag voelde Lidy zich niet fit. Nou ja, ze voelde zich eigenlijk erg beroerd. Met het stijgen van de koorts, nam het verbruik van het toiletpapier navenant toe. Buikloop!  Op zondagmorgen sleurde Teleton haar om negen uur mee naar de dokter. We kennen de computer, de assistente en het klappen van de zweep inmiddels. Vooraf had Teleton de ANWB alarmcentrale gevraagd een machtiging voor de dokterskosten af te geven. Lidy heeft een vrij groot risico om snel uit te drogen, zodat doorverwijzing naar een ziekenhuis voor een infuus niet helemaal ondenkbaar was. De kosten voor de huisarts zijn nog wel te overzien met je creditcardje, maar als je naar het ziekenhuis wordt verwezen, berg je dan maar.

Wij zaten tot twaalf uur ‘s middags bij de dokter. Dan heb je wel waar voor je geld hoor!  Eerst al het papierwerk en hopen dat de fax met de machtiging tijdig zou binnenrollen. Dan een algemeen onderzoekje door de verpleegkundige en uiteindelijk, rond de klok van elf kwam de dokter zelf. Beetje kloppen, beetje zuchten….Lidy rolde om van de koorts; maag en darmen waren ook nog niet gereset, zodat de dokter besloot haar direct medicijnen te geven. Maar ja, dan moet je wel nog een half uurtje langer blijven om te bewijzen dat de medicijnen je in ieder geval geen kwaad hebben gedaan……Meer dood dan levend tolde ze die middag haar bed in.

IMG_7555Zo goed en zo kwaad als het ging, hebben we tussen de bedrijven door toch de koffers gepakt zodat we, na een wonderbaarlijke nachtelijke genezing, zonodig vanmorgen hadden kunnen vertrekken. Vanmorgen om zeven uur bleek als snel dat van reizen geen sprake kon zijn. Een drukke morgen met telefoontjes en mailtjes volgde, terwijl zuster Teleton ook nog eens voor de patiënte boven moest zorgen. Inmiddels hebben wij zo te zien alles wel weer onder controle. De voorlopig voorgestelde vertrekdatum is nu op  donderdag gepland, met dank aan de bereidwillige medewerking van United met wie het ook in tijden van nood erg prettig zaken doen is.  De samenwerking met de ANWB-alarmcentrale is in ook één woord geweldig. Je hebt een enorme inbreng (wat denkt/wilt/kunt u zelf?) en dat werkt wat mij betreft prima. Fijn dat er naar je wordt geluisterd, dat je zelf met voorstellen mag komen en dat die ook binnen het redelijke gehonoreerd worden. We zijn in onderhandeling met het kantoor hier op Coral Cay, zodat we waarschijnlijk gewoon in ons ‘eigen’ huis kunnen blijven en we ook niet nog eens hoeven te verkassen, maar voorlopig laten we de koffers maar even ingepakt.

IMG_7558Het ergste lijkt nu achter de rug. Zodra de ANWB-mevrouw haar fiat voor het nieuwe vertrekplan heeft gegeven, bellen we nog even met de Alamo boys om de huurperiode te verlengen en dan zijn we “all set” voor een paar extra dagjes. De patiënt is in diepe rust en het zou zo maar kunnen dat Teleton straks ook nog eens even een uitje gaat knappen op de patio. Of de spin zich nog laat zien, of de voorraad zand, zeep, soda, aardbeitjes, banaantjes en toiletpapier voldoende is voor de komende dagen en…. of de patiënte ook werkelijk opknapt dank zij Teleton’s liefdevolle verzorging, daarover lees je in een volgend blog meer. Met Springbreakertjes weet je het nooit, het is altijd weer een verrassing!

Over Teleton

Welkom op het blog van Lidy en Ton (AKA Teleton). Wij vinden het leuk dat je met ons mee leest/leeft. Voor nieuwe lezers is de stijl misschien even wennen. De trouwe volger weet inmiddels precies wat hij op dit blog kan verwachten: kleine belevenissen worden uitvergroot, grote boodschappen komen met een kleine knipoog aan bod, net als de dagelijkse ergernisjes en niemendalletjes. Kortom; het gaat vaak nergens over, maar wat kan ons dat schelen!
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

44 reacties op Een spin in de morgen…….

  1. desiree zegt:

    Lidy, van harte beterschap en snel weer opknappen! ‘Broeder’ Ton als je nog een bijbaantje zoekt…altijd vacatures in het Hagaziekenhuis! Nooit saai bij jullie. Sterkte!

  2. Saskia zegt:

    Tjonge jonge dat is geen goed nieuws om te vertellen, dan had ik liever niets meer vernomen tot na de thuiskomst!! Lidy heel veel beterschap en laat je maar goed verzorgen door je privé nurse Teleton!!
    Heel veel sterkte en dan voor donderdag toch een goede reis naar huis,
    Saskia

  3. Gerrit&Joke zegt:

    Ton, van harte beterschap met Lidy maar dat komt wel goed met de verzorging van jou.
    Sterkte nog de komende dagen

  4. Wat vervelend, van ons beterschap voor Lidy, je hebt wel weer heel snel gehandeld !!
    Hopelijk neemt de koorts snel af, en kunnen jullie Donderdag op huis aan..

    Groetjes Rick en Mandy

  5. Agnes zegt:

    Gaat vastw lukken met zo.n verzorging van jou, kop op, wij dumen met zijn allen voor jullie dat het donderdag gaat lukken. Enne…. Ben blij dat ik weg ben daar, spnnen…. Heel orlando hoort me dan gillen!!! Daar word IK ziek van….

  6. Wat naar! Beterschap voor Lidy en sterkte voor jou Ton!

  7. Getver wat naar,beterschap voor Lidy en sterkte voor jou Ton

  8. Ta2 Gerrit zegt:

    Wat een toestand zo aan het vermeende einde van het Floridaverblijf. Beterschap voor Teletonia aka Lidy, en probeer nog wat van de onverwachte verlenging te maken

  9. Lea zegt:

    jeetje zeg wat een vervelende manier om zo je vakantie te moeten verlengen.

    heel veel beterschap en hopelijk donderdag lekker naar huis enhoop ook dat jullie die paar dagen nog in zelfde optrekje als met de zelfde auto voor uit kunnem

  10. Cant51 zegt:

    Heel veel beterschap voor Mevr. Teleton (Lidy), hoop dat ze snel op mag knappen, en ook voor “zuster” Teleton ook veel sterkte, hoop dat binnen de kortse keren de 7 zonnen weer voor jullie gaan schijnen.

    Grtjes. Tante Toos

  11. Jeanette Bastiaanse zegt:

    Fijn dat jullie nog even in de woning kunnen blijven. Wat een geregel heb je dan hè? Ik hoop dat Lidy gauw opknapt.

  12. cindy1969 zegt:

    Jeetje, daar zit je toch ook niet op te wachten om zo vlak voor vertrek ziek te worden 😦
    Beterschap voor Lidy, en hopelijk krijgen jullie fiat voor donderdag en is Lidy voldoende hersteld voor de terugreis. Ik ga duimen dat jullie ook in de woning kunnen blijven.
    Wel fijn te horen dat de instanties fijn meewerken, dat is dan een zorg minder.
    Sterkte! En hopelijk snel herstel voor Lidy, zodat jullie nog iets van deze daagjes kunnen maken.

  13. Nocodes zegt:

    Wat een pech hebben jullie deze keer zeg….
    Wens je vrouw beterschap.

  14. Debby zegt:

    Tjeetje dat is wat minder zeg zo aan het einde van de vakantie !.
    Hopelijk wordt Lidy snel weer beter !
    Heel veel sterkte .

    Groetjes Debby en Co

  15. Eric (ekkie50) zegt:

    Is de een beter, valt de ander om! Wat een pech. Heel veel sterkte jullie allebei!

  16. Ben Zwaan zegt:

    He bah! Sterkte voor beiden.

  17. Patricia zegt:

    Hè bah, dat zijn geen leuke berichten 😦 Hopelijk knapt Lidy snel op en kan de terugreis alsnog donderdag plaatsvinden. Heel veel sterkte voor Lidy en private nurse Teleton.

    Greetz,
    Patrice

  18. derrobbie zegt:

    tjonge wat een toestand zeg :-(. Wij wensen Lidy veel beterschap toe en de “liefdevolle”verzorging van broeder Teleton doet ook veel goed.

    Groetjes Robert en Angelique

  19. marita zegt:

    Wat een pech. Lidy van harte beterschap en geniet van de goede zorgen van manlief.
    Voor jullie geen leuk einde maar wij hadden weer een onverwachts cadeau een extra blog.
    Hopenlijk gauw weer beter zodat jullie van nog een paar laatste dagen kunnen genieten.

    Groetjes Marita

  20. Mineke zegt:

    oepsie dat is niet leuk om te lezen, dat nu Lidy ziek is, Lidy van harte beterschap en ik denk dat de verzorging van “broeder” Ton je er gauw weer bovenop zal krijgen.
    groetjes Mineke

  21. Ruud zegt:

    Hoop dat de patient snel beter wordt en dat jullie nog een paar leuke extra dagen kunnen hebben. Sterkte en alvast een goede terugreis gewenst.

    Groeten
    De andere Ruud en Agnes

  22. thea zegt:

    jee, wat een toestanden allemaal.
    Hoop dat Lidy snel opknapt en jullie voorspoedig en snel af kunnen reizen naar huis…
    Het allerbeste voor beiden!

  23. Karen aka cloggie68 zegt:

    Gelukkig wist je al precies hoe het werkte bij de dokter en verder is het allemaal vervelend hoor, heel veel beterschap!

  24. Ronald Veenstra zegt:

    Hallo Lidy en Ton,
    Jammer dat de vakantie zo moet eindigen. Hij was (en is) nog zo mooi. We hebben weinig gereageerd maar lezen wel altijd mee. Veel sterkte en kom goed thuis.

    Groetjes,
    Ronald en Petra
    (jarjarbinks)

  25. Heleen zegt:

    Jeetje mensen wat een pech, blij om te lezen dat het weer goed gaat. Ik hoop dat jullie fit en wel naar huis kunnen vertrekken en dat alles meezit.

  26. Robert-Jan zegt:

    Jemig wat balen zeg … Hoop dat Lidy snel weer opknapt, want hier word je niet vrolijk van … Sterkte daar !

  27. Tini zegt:

    Op zo’n verrassing zit je niet te wachten, beterschap!!

  28. nancyklomp zegt:

    Wat een verhaal weer, en jullie zouden gewoon braaf en rustig genieten van die laatste zonnestralen?!?! Fijn dat alles zo goed geregeld lijkt te zijn bij de alarm centrale, en hopelijk voor Donderdag een goede terugreis en veel beterschap voor Lidy.

  29. Twinmom1995 zegt:

    Dat is zeker vervelend zeg, het zit dit keer niet echt mee.
    Beterschap en sterkte.

  30. Dat was toch niet wat ik bedoelde met “als er nog iets voorbij komt, blog dat dan”!
    Hopelijk is Lidy snel opgeknapt en kunnen jullie donderdag fit en fris in het vliegtuig stappen.
    Beterschap

  31. mrloes zegt:

    hee samen

    Wat een pech! Tuurlijk fijn dat alles en iedereen mee werkt maar zo wil je niet op reis nee, dat trekt geen mens. Heel veel beterschap en sterkte, hopelijk valt mee en knapt Lidy snel op.
    Wij zijn vanavond gearriveerd in het Polynesian Resort (erg mooi!) en zullen niets dan goed vibes en best wishes rond sturen in Kissimmee. Het beste!!

  32. mrloes zegt:

    hee samen,

    Dat is balen! Ronduit en in het kwadraat! Damn …
    Tuurlijk is het fijn dat alles en iedereen mee werkt want Lidy kan zo niet aan de terugreis beginnen lijkt me, wat zal ze zich ellendig voelen. Heel veel beterschap en we sturen, vanuit het Polynesian Isles Resort, niets dan positive vibes and best wishes jullie kant op. Take care, Marloes

  33. Hannie zegt:

    Tjee, wat vervelend om zo jullie vakantie te eindigen. Wel fijn dat jullie zo goed geholpen zijn door de ANWB en dat alles naar jullie zin geregeld kon worden.
    Beterschap voor Lidy.

  34. Minneke zegt:

    Amai! Dit is niet meer leuk! Gelukkig kunnen jullie alles goed regelen! Hopelijk voelt Lidy zich nu al veel beter en kunnen jullie toch nog een beetje genieten van die extra dagen.

  35. Pieter & Petra a.k.a. PenPe zegt:

    Na onze korte chatsessie van zondagavond waren wij er al bang voor dat dit zou gaan gebeuren. Gelukkig heb jij ervaring met dit soort zaken en ook ANWB en United handelen zeer professioneel in deze situaties. Nu maar hopen dan ‘onze’ Lidy weer snel opknapt 😉

    Namens Petra nog bedankt voor jouw reactie op mn Facebookbericht 🙂

    Groetjes & tot de volgende update met hopelijk goed nieuws,
    Pieter & Petra

  36. Jemig, wat naar. Gelukkig hebben jullie heel kordaat gehandeld. Ik hoop van harte dat Lidy er snel bovenop is en dat ze inderdaad fit genoeg is om donderdag terug naar Nederland te reizen. Verzorg haar maar goed Ton.

  37. maartenensylviaopreis zegt:

    Van harte beterschap!!!

    Groetjes Sylvia

  38. Anita zegt:

    Nou die spin was zo erg nog niet maar dat Lidy ziek geworden is, is veel vervelender.
    Hopelijk knapt ze snel weer op.
    Sterkte allebei en hopelijk kunnen jullie toch nog genieten van de laatste paar dagen.
    Groetjes
    Anita

  39. Aggie zegt:

    Jeetje wat een vervelende toestanden voor Lidy. hoop dat ze snel weer opknapt, zo wil je de vakantie liever niet eindigen…
    Heel veel beterschap en alvast een goede terugreis!!

  40. cindy zegt:

    Hoop dat lidy snel weer beter is :-).

  41. Trails zegt:

    Nou moe, ben je een dagje niet thuis en dan mis je ineens een heleboel.
    Renée zei net: Teleton is nog in Florida want Lidy is nu ziek.
    We wensen Lidy in ieder geval héél veel beterschap en dat ze zich maar eens lekker moet laten verzorgen/verwennen/vertroetelen door zuster Teleton.
    groetjes,
    Jacky en Renée

  42. Zo wil je je vakantie niet eindigen,hoop dat het allemaal beter gaat met Lidy.
    Heel veel beterschap.

    Groetjes Annette

  43. Pama zegt:

    het zit jullie niet mee met de ziekenboeg!
    gelukkig om de beurt, heel veel beterschap toegewenst!

    groetjes Pamam

  44. renate zegt:

    Niet zo’n leuke reden om langer te blijven, maar wel prima geregeld door United en ANWB.
    Beterschap met de zieke!!

Reacties zijn gesloten.