Verrassing……

De laatste werkdag van de week; vrijdag. Het is weer volbracht een heerlijk weekend wacht! Allemaal weer hartelijk dank, want er wordt weer massaal meegelezen en volop gereageerd. Dat doet een mensch, juist wanneer hij hier verlaten is door zijn vrolijke vakantievriendjes, goed.  Vandaag  begon met een ontbijtje, wat klusjes en tot de koffie volstrekte rust. Om kwart over tien stipt: Vrolijke vakantievriend Ruud op de skype; of de koffie bruin was! Kijk, dat getuigt van punctualiteit, betrouwbaarheid en betrokkenheid. Wij voelden met Ruud, die daar in het voorjaarszonnetje voor de halve wereld belastingaangiftes zit te verzorgen, mee. Omdat wij verder zelf niets belangrijks om handen hadden, ging de reis deze morgen naar de vestiging van Home Depot. De mensen die Teleton een beetje kennen, zouden hem dit ernstig ontraden. Gezien de stand van zijn twee linkerhanden, zijn scheve timmermansoog en zijn gebrekkig technisch inzicht kan hij ommers ook veel beter bij dit soort zaken uit de buurt blijven.

IMG_7543Maar ja, het bedrijfje dat vorig jaar naar volle tevredenheid de belangrijkste binnenboel van ons huis heeft gerenoveerd, komt nog voor de Pasen langs om de badkamer eenIMG_7542 opknapbeurt te geven. De nieuwe deuren voor het badmeubel zijn voor de vakantie opgemeten en besteld en ze hoeven nu eigenlijk alleen nog maar afgehangen te worden. Veel heeft het dus niet om het lijf en zo hoort het ook in de badkamer. Het aantal deurtjes van het badmeubel is om technische redenen met twee toegenomen. Hierdoor zijn we verplicht nieuwe knopjes op de deuren te zetten. En omdat het sortiment knopjes dat de badkamerenovator aanbood niet naar onze smaak was, besloten wij hier in Amerika op zoek te gaan. Vandaar dat we toch naar Home Depot gingen. Op de parkeerplaats viel Teleton al gelijk uit de toon. En dan wist niemand daar nog van de gebreken aan zijn linkerhanden, zijn timmermansoog en zijn  technisch inzicht….Nee, op zo’n parkeerplaats kan je eigenlijk met goed fatsoen niet met een Chrysler Town & Country verschijnen. Hier rijdt men op z’n minst met een dikke  pick-up truck voor. Om de schijn een beetje op te houden, parkeerde Teleton naast de invalidenparkeerplaats en trok hij maar een beetje met zijn been toen hij de enorme winkel binnenstapte. Net als bij de Walmart, wordt je hier begroet door een vrouwelijke peoplegreeter van het type Lenie uit de Takkestraat. Zij keek Teleton meewarig aan want ze zag natuurlijk in één oogopslag wat voor vlees ze in de kuip had. Ieder ogenblik dacht hij dat  ze “Goat af, Teleton”, naar hem zou snauwen. Voor de vorm stopte hij even bij de collectie barbecues. Zo’n peoplegreetster ziet natuurlijk  meteen dat ‘ie daar ook al niks van zal bakken’ Ook niet op een echte Brinkmann, nu ook voor halal vlees, begrijp ik! Maar Teleton wilde zo graag een foto maken van zo’n apparaat voor zijn buurman Piet en zijn vrouw Joke, wier gemarineerde vlees hij regelmatig ruikt wanneer zij in de tuin staan te schroeien op hun Hollandse barbeknoei-apparaatje.

We liepen een poosje door de enorme bouwmarkt en het bijbehorende tuincentrum. Wij verbaasden ons over de enorme voorraad, de orde en netheid, het grote aantal personeelsleden en vooral over het geringe aantal klanten. Want waar bestaan dit soort bedrijven in ‘s hemelsnaam van? Bij de afdeling knopjes en andere aanpakkertjes duurde het een stief kwartiertje voor wij onze keuze hadden gemaakt. Wij kozen voor een zware kwaliteit geborsteld stalen knoppen die,  als je met je glibberige zeephand een lade opentrekt om een handdoek te pakken, niet uit je handen schiet. Goeie spullen, daar houden wij van en wat je ver haalt is lekker, dus wij waren tevreden met de knoppen. Bij thuiskomst bleek dat het doosje met de tien knoppen inderdaad van zware kwaliteit is want het weegt bijna twee kilo……..

IMG_7544IMG_7549De rest van de dag brachten wij door met niemendalletjes, ditjes en datjes. Tussendoor aten wij wat vanwege de lunch en het diner. Wij waren al fan van de firma Bertolli door de kant enIMG_7550 klare maaltijden, maar hebben dank zij een tip van Ina Snoeij nu ook hun maaltijdsoep ontdekt. Warm aanbevolen! Wij kuierden eens in het avondzonnetje door de buurt, zagen dat het huis van onze vrolijke vakantievriendjes weer helemaal in de oude staat was gebracht nadat de restjes drank ook waren geruimd en lazen aandachtig de openbare brief die de bank op een van de huizen hier had geplakt. Aan de andere kant van de muur die de community tegen vreemde indringers moet beschermen, ligt een prachtig natuur en wandelgebied. En de community ligt in de aanvliegroute van een vliegveldje waardoor je, zonder dat je hier last van hebt, vooral in het weekend nogal wat old-timers en sportvliegtuigjes ziet overkomen.  Vanavond maakten wij de planning voor de laatste dagen van deze reis. Een herhaling van zetten, niks nieuws meer te verwachten en van een verslag over de voorbereidingen van de terugreis wordt geen mens vrolijk, dat kan ik je wel vertellen. We zitten nog ruim in het toiletpapier. Zand, zeep en soda zijn ook nog voldoende op voorraad, zodat er ook op dat front weinig spannends te verwachten is. En zo komt het, dat besloten is de laatste paar dagen van deze vakantie blogloos door te brengen, want om nou zo maar een verhaal uit de duim te gaan zitten zuigen, daar is Teleton de man niet naar. Wij doen er verder niemand kwaad mee. Jullie hebben nu lekker je eigen zeven zonnen en de kans dat je zelf maandag, bruin- dan wel roodverbrand, sterke verhalen over dat heerlijke weekend kunt vertellen, is groot. Geef je eigen oren en ogen goed de kost; de humor ligt op straat! Daarom, lieve leesvrienden, sluiten wij de tent hier op deze vrijdag, genieten wij nog onbezorgd van de laatste daagjes hier en melden wij ons later wel weer met (hopelijk niet al te spannende avonturen) over de terugreis en de epiloog. Graag tot dan!

Over Teleton

Welkom op het blog van Lidy en Ton (AKA Teleton). Wij vinden het leuk dat je met ons mee leest/leeft. Voor nieuwe lezers is de stijl misschien even wennen. De trouwe volger weet inmiddels precies wat hij op dit blog kan verwachten: kleine belevenissen worden uitvergroot, grote boodschappen komen met een kleine knipoog aan bod, net als de dagelijkse ergernisjes en niemendalletjes. Kortom; het gaat vaak nergens over, maar wat kan ons dat schelen!
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

25 reacties op Verrassing……

  1. rolandino zegt:

    Geniet nog van de laatste paar dagen, de weersvoorspellingen blijven prima, dus de 7 zonnen in Florida staan strak aan de hemel! Ondanks dat je het vast (nog) niet wil lezen alvast een goede reis terug, en het aftellen naar december kan beginnen!

  2. Eric zegt:

    Nog een heel fijn weekend in blogloze relaxtheid, en een prettige terugreis. Je blog was mijn ankerpunt iedere ochtend en ik heb er erg van genoten. Bedankt!

  3. cindy zegt:

    Helllllooooo, geen blog!? Ik kan niet meer zonder jullie blog zelfs als het over niets gaan.

  4. Theo en Cynthia zegt:

    Nog een paar fijne laatste dagen en voor straks een goede reis terug.

  5. Minneke zegt:

    Bedankt voor je leuke verhalen Teleton, We hebben er van genoten! Je was een deel van ons ochtenritueel 🙂 Mijn man zei zelfs al dat “Teleton” klaar stond op de laptop ….. De eerst volgende morgenden zullen we even niet weten wat doen tijdens het ontbijt …. We kijken al uit naar de de volgende reis in december!

  6. Marijke zegt:

    Goeie reis en bedankt voor je mooie verhalen. Mocht je Arjan en Ina nog spreken doe ze de groeten van mij.

    Marijke8

  7. Patricia zegt:

    Terwijl de 7 zonnen aan deze kant van de wereld wakker worden, lezen we blijkbaar het voorlopig laatste blog van Teleton. Dat is idd een verrassing te noemen. Dat wordt weer afkicken voor ons allemaal. Ook in huize Tinnetam werd dagelijks genoten van de vrolijke verhalen.

    Geniet van de laatste daagjes en vanuit een zonnig Zeeland wensen we jullie alvast een goede en rustige reis terug naar huis.

  8. Agnes zegt:

    Aaaaah hoe kan je ons dat aan doen????zo maar weekend vieren,nou ja we zullen er maar aan moetetn wennen,we gunnen je ook weleens een VRIJ weekend.liefs agnes

  9. Trails zegt:

    Nou Ton, als er iemand kan schrijven over totaal niks….
    De rust is je gegund en we wensen jullie een hele goede terugreis!!!

  10. Ik zie het maar als langzaam afbouwen. Even stoppen met het blog en dan nog even de afsluiter. We moeten er weer aan wennen, de vakantie van Ton en Lidy nadert het eind. Geniet nog met volle teugen van jullie laatste dagen daar en alvast een hele soepele reis terug naar huis gewenst.

  11. Jeanette Bastiaanse zegt:

    Wat moet je nu doen op je vakantie zonder blog te schrijven? En wat moet ik nu bij het ontbijt lezen? De krant? Geniet van jullie hele rustige laatste vakantiedagen, in het zonnetje en je jacuzzi.

  12. Ta2 Gerrit zegt:

    Het was weer een feest voor de lezers, en we kijken uit naar de eindconclusie. Ook een buitenlandcorrespondent heeft af en toe recht op een vrij weekend, geniet er van. Tip voor Ton; kijk ook èens bij Lowes, de V&D onder de Hema Depots. Heb je wat te doen ;-). Bedankt !

  13. Hannie zegt:

    Nee niet nu al stoppen met schrijven. Ik wil nog ff wat te lezen hebben tijdens het ontbijt hoor!
    Nou geniet van de laatste daagjes en have fun.

  14. Bedankt weer voor het mega heerlijke blog, stiekem hoop ik dat er no wat komt..
    Maak er nog wat van de laatste dagen, we wachten braaf af.

  15. Mineke zegt:

    Ton bedankt, dat we jullie belevenissen weer hebben mogen volgen, misschien krijgen we toch nog morgenochtend een kleine update te lezen, het zal wel afkicken zijn zo smorgens onder het genot van een bakkie leut jullie belevnissen te mogen volgen. Een hele fijne terugreis en jullie kunnen jullie dan weer gaan voorbereiden op jullie reis in December.
    Thanks grtjes Mineke

  16. cindy1969 zegt:

    Bedankt voor je leuke verhalen, en geniet van jullie laatste daagjes daar. En alvast een heel fijne terugreis.
    Heb zelf vandaag een vrije dag, en ga vanmiddag lekker op mijn ligbedje van de 7 zonnen genieten.

  17. Aggie zegt:

    Geniet nog maar lekker een paar daagjes, doen wij dat hier ook met een temp. van om en nabij de 20 graden….Niet slecht!!!!!
    Alvast een goede terugreis en bedankt voor je verhalen.

    Enjoy!!

  18. Saskia zegt:

    Ton en Lidy, geniet van de laatste (blogvrije) vakantiedagen. Wij hebben genoten (en gegruweld!!) van je verhalen.
    Have Fun!!
    Saskia

  19. renate zegt:

    Ik heb nog wat bij te lezen. Geniet nog even daar, dan doen wij dat hier met eindelijk ook die blauwe lucht en zonnetje. Goede terugreis!!

  20. José zegt:

    Geniet nog lekker van de laatste vakantiedaagjes! Als jullie dan bedenken dat je in december weer gaat en dan in de villa van Ina en Arjan verblijven is dat een heerlijk vooruitzicht. Wij vieren al 8 jaar onze vakantie in hun villa en het is pure luxe en genieten. Have fun!

  21. 2theusa zegt:

    Wauw, dat is een echte “cold turkey”, maar we vechten ons er wel doorheen.
    Dank voor de heerlijke verhalen en geniet van de laatste dagen.
    Groet Christa

  22. Zo zeg…dat komt even hard binnen!
    Bedankt voor je trouwe stukjes, zelfs als je al bibberend en snottend achter je laptop zat!
    Wat heb ik weer genoten van je schrijfsels en wat zal ik ze weer missen.
    Mocht er nu de laatste dagen toch iets super aparts voorbij komen…Please 😉

    Geniet nog van jullie laatste vakantie dagen en op naar de samenvatting!
    Fijne reis en Groetjes

  23. Karen aka cloggie68 zegt:

    Aaaahhh, ik snap het wel hoor , wij hebben hier immers ook weekend, ga nog maar even intens genieten! Bedankt voor de heerlijke verhalen tot zover!

  24. derrobbie zegt:

    Wij hebben genoten van jullie verhalen,bedankt daarvoor. Wij wensen jullie alvast een hele goede terugreis toe.

    Groetjes Robert en Angelique

  25. Ben Zwaan zegt:

    Kijk op de kalender en zie dat jullie vandaag weer terug moeten … Sterkte en bedankt voor de (bijna) dagelijkse verhalen. Zelfs een doorgewinterde Orlandoganger als ik geniet er steeds van!

Reacties zijn gesloten.