Waarin de temperatuur oploopt en de vlammen er uit slaan……

Na weer een onrustige nacht waarin het lichaam van Teleton kokkend en snuivend van de ontsteking in de luchtwegen probeerde af te komen, besloot hij dat het nu genoeg was geweest. Met dank aan de tipgevers Sonja, Ina en Arjan meldde hij zich rillend en zwetend bij de Walk in Clinic. Hier werd hij allervriendelijkst naar de  computer verwezen waar je al je medische gegevens aan kunt toevertrouwen. De Nederlandse belastingaangifte is simpeler, dus dat duurde een stief kwartiertje. Daarna ben je, als je maar koorts genoeg hebt, bereid om alles te tekenen wat ze onder je neus duwen, dus ook het contract van deze kliniek.

Voor de zekerheid rekent de assistente graag even voor de behandeling af. Ondanks dat Teleton nu niet direct het idee had dat hij met zijn kwaal terminaal was, betaalde hij de gevraagde $308. “Neemt u plaats in de wachtkamer, u wordt zo snel mogelijk geholpen.”  Geloof het of niet maar op de televisie was net een tekenfilm van Alice In Wonderland. Weer dat witte konijn, weer die veldmuis…houdt het dan nooit op? De wachtkamer liep vol, net als Ton’s keel, neus en ogen.  Thuis staat een afgesneden watercan van een gallon als kwispedoor onder handbereik, maar hoe doe je dat in een volle wachtkamer? Ik zal er de lezer niet mee vermoeien……

Het is altijd opletten in de wachtkamer in den vreemde, je weet maar nooit hoe ze je naam verbasteren als ze je roepen. Maar de Spaanse assistente maakte er een heel charmante versie van Anthonius van, dus regeerde Teleton direct. Zijn temperatuur werd met één streek over zijn voorhoofd opgenomen, de bloeddruk werd gemeten en ze informeerde belangstellend naar zijn gewicht en lengte, welke data hij haar foutloos oplepelde, maar wel in kilogrammen en centimeters, waar zij dan weer geen chocolade van kon maken….

Ondanks de airco biggelden dikke druppels water van de koorts langs Teleton’s slapen en rug. Dan weer warm, dan weer koud en maar hoesten. Toen de dokter binnenkwam mocht Teleton op de operatietafel plaatsnemen. Een beetje kloppen, een beetje zuchten, zeg eens A en toen kwam het verlossende woord. “Uw longen zijn schoon, maar u heeft wel een bacteriële  infectie aan de onderste luchtwegen. Ik geef u een penicillinekuur van 10 dagen en dan bent u zo weer het ventje. Wilt u nog een receptje voor een hoestdrankje…..?” Wij bedankten de dokter feestelijk voor iets wat we zelf al wisten en rekenden de paarse pillenkuur ook maar direct af zodat wij een uurtje later en $ 323 dollartjes lichter, weer buiten stonden. Verbeeldde ik het me nu, of had ik werkelijk de vlammen uit het betaalapparaat bij de dokter zien komen? Koorts doet rare dingen met een mens…….Thuis lazen we de brief met zeven kantjes instructies nog eens door. Veel drinken en je vooral rustig houden….dat is het motto voor de komende dagen en om de twee tot drie uur tempen.

Laat in de middag werd Teleton toch wat onrustig. Dus piepten we even naar de Walmart en reden we bij de poort recht in de armen van onze vrolijke vakantievriendjes. Zij hadden wel zin om gezellig even mee te gaan, nu het ergste proesten, snuiven, snuiten en hoesten achter de rug is. In de Walmart is een Mac en tegen beter weten in stapten we gezamenlijk binnen voor een snack. Jaren geleden dat we dit hebben gedaan en er was nog niks veranderd. De cola was krachteloos, de franse frites niet te vreten en de twee cheeseburgers verdienden het predikaat voor menselijke consumptie ongeschikt.  Beleefd vroeg Teleton of er misschien ook warm voedsel werd verstrekt in deze Mac. En….mocht dit het geval zijn, zouden de heren dan zo vriendelijk willen zijn een kleine proeve van bekwaamheid af te willen leggen en wel nu? Thank you very much….! Het verzoek viel niet in goede aarde, dat kon je zo al zien aan de lauwe reactie.  De manager kwam er bij.  Zelfde verzoek, zelfde reactie. Teleton bood de koude prak ter controle aan. “ Ies iet cold?’” tjirpte de manager ongelovig. “ Cold? It’s been dead for a couple of hours!”  en dat had Teleton natuurlijk beter niet kunnen doen. Er is nooit een verbeterde uitgave van de cheesburger gekomen, wel boze blikken van achter de balie. Maar al was ‘t ie gekomen, dan had Teleton hem waarschijnlijk nog niet door z’n strot kunnen krijgen want hij heeft de buik weer voor een paar jaar vol met McDonalds. Even had Teleton de neiging om bij het opstaan abusievelijk een volle beker cola om te gooien, maar zo is hij niet opgevoed. Wel heeft hij voor deze keer de tafel niet afgeruimd. Lekker puh…

Wij deden de broodnodige boodschapjes en tuften terug naar huis, waar het maar het toch het best toeven is als je niet helemaal lekker bent. Zoals gebruikelijk wilde Teleton eerst met zijn knokkels tegen het ijzeren kastje met de securitycode tikken, om te voorkomen dat hij een statische snok zou krijgen. Toen zijn hand nog op zeker vijf centimeter van het kastje was, sprong er een enorme vonk over die de tintelingen tot  Teleton’s teennagels deden lopen.  Aan de vlam uit zijn hand te zien, is het temperament wel weer op het oude niveau……nu de temperatuur nog!

Over Teleton

Welkom op het blog van Lidy en Ton (AKA Teleton). Wij vinden het leuk dat je met ons mee leest/leeft. Voor nieuwe lezers is de stijl misschien even wennen. De trouwe volger weet inmiddels precies wat hij op dit blog kan verwachten: kleine belevenissen worden uitvergroot, grote boodschappen komen met een kleine knipoog aan bod, net als de dagelijkse ergernisjes en niemendalletjes. Kortom; het gaat vaak nergens over, maar wat kan ons dat schelen!
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

17 reacties op Waarin de temperatuur oploopt en de vlammen er uit slaan……

  1. Ina Snoeij zegt:

    Goed te lezen dat het al wat beter gaat. Neem de pillen op tijd en voor je het weet ben je weer het ventje !

  2. Agnes zegt:

    Ik was al zo blij dat we elkaar weer zagen,ok de mac geen succes en tja…wanneer gaan we voor het beloofde DAIRY QUEEN ijsje. ??????JUllie houden hem tegoed, ok ok dan zonder bon he,,, maar we doen niet moeilijk, jullie krijgn ze echt van ons….de volgende vakantie komt er wel weer aan….

  3. Eric (ekkie50) zegt:

    Die kastjes zijn blijkbaar stevig geaard. Die bij de gate bij West Ridge had ook vonkneigingen.
    Je pillen helpen blijkbaar snel, want je was al aardig actief ’s middags en kon je alweer lekker druk maken om warme Coke en koude burgers. Wat een waardeloze service en lusteloze bediening bij die Mac. Nooit meer heen gaan! Beterschap en dat je maar heel gauw de oude mag zijn.

  4. daneleens zegt:

    let je op: de combinatie zon en penicillinekuur schijnt niet zo goed te zijn. Je hebt kans om heel snel te verbranden.
    Hoop dat het leed nu snel geleden is.
    Pff, wat een geld voor een doktersbezoekje zeg!

  5. Trails zegt:

    Beterschap, maar dat zal nu wel snel goed komen.

  6. saskia zegt:

    En nu maar hopen dat het de goede kant op gaat. Sterkte Ton en ook voor Lidy….want een zieke man pffff 🙂
    Have Fun!!
    Saskia

  7. Minneke zegt:

    Dokters zijn duur in de States. De rekeningen kunnen hoog oplopen. Wij hebben daar ook ervaring mee. Zo zijn we naar spoed geweest voor een beet van een katvis in de hand van mijn man. Een pin van wel 5 cm zat in zijn hand. Vriendelijk en behulpzaam genoeg maar de rekening nadien ….1500 EUR! Dankzij een goede bijstandsverzekering hebben we dit niet zelf moeten betalen.

  8. Nu je de juiste medicijnen hebt, mag ik toch hopen dat je weer snel de oude bent (zeker voor die prijs). Beterschap.

  9. Mineke zegt:

    Ondanks dat je ziek bent, is het weer heerlijk om te lezen. Vergeet maar gauw de lauwe Cheeseburger en de slappe French Fries en de prikloze Cola. Neem op tijd je medicijnen in dan gaan we er van uit dat je binnnen de kortste keren weer de oude Ton bent.
    Ik wacht weer jullie volgende verslag weer af.
    grtjes Mineke

  10. sonja zegt:

    Nou zeg die pillen werken wel heel snel om meteen ’s middags ruzie te gaan maken bij de Mac vanwege het slechte eten. Eigenlijk is Mac altijd slecht 😉 Beterschap en een tandje lager is aan te bevelen anders duurt het nog langer.

  11. Een kuurtje zal weer wonderen doen, heel goed dat je toch langs de dokter bent gegaan.
    Zo’n infectie gaat anders van kwaad naar veel erger… nu langzaam weer opknappen.

    Je blog heeft er echt niet onder geleden !!

    Beterschap van mij en Mandy, …..de eerste stappen zijn gezet.

  12. Twinmom1995 zegt:

    Wat is dat balen zeg om net met de vakantie ziek te zijn.
    De kuur doet vast wonderen en ben je zo weer het heertje.
    Beterschap!

  13. Anita zegt:

    Als ik me niet ziek voel vind ik de Mac al niets en vind het dan ook geen wonder dat je niet tevreden was. Weer een ervaring rijker (of armer) met zo’n walk in clinic.
    Heel veel sterkte gewenst en hopelijk knap je nu weer snel hebt zodat jullie samen nog lekker kunnen genieten.

  14. Ik heb zo’n vermoeden dat die dokter niet in een rijtjeshuis woont!, wat een geld zeg!
    Gelukkig alweer fit genoeg om op stap te gaan en jammer van de hamburgers!

  15. Heleen zegt:

    Even doorzetten Ton, en je bent weer het ventje. Gelukkig lijdt je schrijven er niet onder 🙂
    Sterkte en nu maar hopen dat er geen bijwerkingen optreden.

  16. Jeanette Bastiaanse zegt:

    Jeetje Ton, nou gauw weer beter worden hoor. Maar als ik je boosheid over de Mac zo lees, reageer je goed op de penicilline. Toch ook maar gauw het adres van Sonja opgezocht, voor eventuele noodscenario’s (met in het achterhoofd de ziekenhuisopname vorige vakantie).

  17. hansuitkoek zegt:

    Gelukkig is Lidy aan de beter hand.
    The Battle of the Alamo is ook gewonnen door the good guy zo te zien en met welke trofee zeg.

Reacties zijn gesloten.