Zo is het leven in Florida……

Op maandag kwamen onze Landlord en Landlady gezellig een tegenbezoekje afleggen. Nadat wij in onze eerste week hun villa hadden bewonderd, bewonderden zij nu hun eigen huis op Coral Cay. Ze brachten naast een traktatie bij de koffie ook nog een assortimentje hoestbonbons mee voor de patiënt, zodat hij de rest van de vakantie wat anders dan zijn duim om op te zuigen heeft. We babbelden gezellig over het vakantieland Florida en de prachtige cruise die zij onlangs hebben gemaakt. Ook de toekomstige vakantieplanning kwam aan bod. De spoeling voor huize Teleton wordt dun; we zijn al dikwijls tussen Sinterklaas en Kerst geweest, tussen Pasen en Pinksteren, in de herfst en dan nu het voorjaar. Blijven eigenlijk alleen hoog zomer en hartje winter nog over. Bij beide opties hadden we vraagtekens. Het is toch wel wat als je met de feestdagen niet in je eigen omgeving bent en in de zomer blijven we hier vanwege het klimaat liever weg. Wij vroegen naar de opties voor Coral Cay in de najaarsperiode. Omdat we nergens aan gebonden zijn, zijn we in principe erg flexibel. Oktober is fijn, november heerlijk en tussen Sinterklaas en Kerst hadden we ook al goeie ervaringen.

Villa Winter 2012Onze Landlord en Landlady vertoeven zelf gedurende de laatste drie maanden van het jaar in Florida en dan “moeten” ze weer even naar huis omdat de Amerikaanse wet nu eenmaal niet toestaat, dat je zonder visum langer dan drie maanden hier verblijft. Zodoende gaan zij tussen 8 december en 19 januari naar Holland. Of wij geen zin in de villa hadden….Nou zin wel, maar eigenlijk kiezen we vanwege ons budget niet voor deze oplossing. Wij praatten nog eenTelerik_Web_UI_WebResource Villa met grasveld beetje heen en weer en realiseerden ons dat er best wat te vieren was in huize Teleton. Lidy is niet voor niets 65 geworden en Ton 60. En zijn we dit jaar ook niet een mooi rond getal bij elkaar en een nog mooier rond getal getrouwd? Zullen we dan nog eens gek doen? Zullen we dan eens voor één keertje in de bus blazen? Zullen wij hem er dan niet weer eens ouderwetsch flink uit de broek laten hangen? Wij kwamen er uit en zo komt het dat wij deze winter de feest- en verjaardagen in het verre Florida zullen doorbrengen. En dan zien we wel wie er op de koffie komt, we nodigen ze allemaal uit……! We voelden ons nog even heel erg schuldig richting schoonbroer Jan en schoonzus Loes die ons sinds jaar en dag liefdevol met de Kerst in hun grote Zeeuwsche familie opnemen, maar we rekenen er op dat we (tenminste voor één jaartje) dispensatie zullen krijgen…..

Met trots en plezier verwijzen we daarom hier naar de site van Arjan en Ina Snoeij, waar je de foto’s van smaakvol ingerichte hun huis kunt bewonderen. Voor wie niks te vieren heeft en daarom ‘gewoon’ voor het town-house dat zij op Coral Cay verhuren, moeten kiezen: hier vind je die informatie. Vanzelfsprekend kan je hen op hun maildres  a.j.snoeij@planet.nl altijd om meer informatie vragen. Deze informatie is gesponsord door de familie Snoeij en verschijnt in het vervolg verplicht onder ieder blog, dat begrijp je. Het moet immers uit de lengte of uit de breedte komen……!

Zwembad villaWij namen afscheid van Arjan en Ina die, pas laat in de middag, verblind door het laagstaande zonnetje in de korte boks en een shirtje op hun fietsjes naar huis peddelden. Want zo is het leven in Florida! Opgewonden van al die plannen gingen wij met de Chrysler richting het Sweet Tomatoes restaurant. Hier stond weer een rij voor de deur; een gedeelte van het restaurant was even ontruimd omdat een jongetje over zijn nekje was gegaan. Het onderwerp werd diepgaand besproken in de rij, Teleton wilde de details niet weten en dacht slechts aan hoe hij straks zes weken de gebraden haan zal uithangen aan de rand van het zwembad…..Ja, ja…hij weet heus wel dat er in die periode ook wel nachtvorst voorkomt en dat de kinderen met wantjes aan op de schoolbus staan te wachten. Maar hij mag er toch wel van dromen?

Toen na een kwartiertje de Sweet Tomatoes  weer geopend werd, vormden zich lange rijen voor het saladebuffet. Teleton worstelde zich langs de sla, radijsjes, selderij en peentjes knagende gezondheidsfreaks, met Lidy in zijn kielzog. Ze rekenden twee lege dienbladen af en gingen rechtstreeks naar het soepbuffet, waar ze het rijk alleen hadden en een keuze maakten uit de rijke collectie terwijl ze en passant een bordje bloedhete pasta en een puntje pizza meepikten. Aan tafel namen we de mogelijkheden voor de vluchten door. Normaal wachten wij tot we de voordeligste vliegtickets kunnen kopen, kijken dan of de overnachting bij het vliegveld en het parkeren voordelig uitvalt, boeken dan de hele zwik en zoeken er dan pas geschikte accommodatie bij, met dank aan de jarenlange bereidwillige medewerking van de firma www.usafunvacations.nl die ons steeds weer op Cane Island wist te huisvesten. Al vaker hadden we voor de winter naar de vluchten van Air Lingus gekeken, waarmee je de vorstgevoelige hubs in het noorden van de Verenigde Staten vermijdt. Bij thuiskomst ging de laptop aan en het werd: Air Lingus. Vanuit Amsterdam nog wel! De boom in met United die zich met hun dure Economyplusstoelen de markt uitprijzen. Volgens zeggen zit je heerlijk bij de Ieren en het uitzoeken van je stoel, ook op de meest gewilde plekjes, kost een schijntje.  En taxibedrijf de Groen (Nee, het zijn geen Ieren) uit onze woonplaats brengt ons voor 125 euro van en naar Schiphol. Bij Tante Toos en Ome Gerrit vinden we, ook al hebben ze een paar jaar niks van ons gehoord, vast wel weer onderdak. En de koffiebruine franse mademoiselle? Die mag lekker in haar eigen warme garage blijven staan!

We sliepen als roosjes! Vanmorgen vroeg werden we wakker van een hard, klagend geluid dat we nog niet eerder hadden gehoord. Het bleek de kraanvogel te zijn, die hier iedere ochtend zijn territorium afbakent, voor zijn vrouwtje er een uurtje later bijkomt. Maar wat schreeuwde hij vandaag toch? OK: formeel is het nu lente maar dat weet zo’n beest toch niet? Ineens drong het tot ons door; hij miste zijn ochtendboterhammetje! “Rrrrrrrruuuud, rrrruuuuuuud….” riep hij klagend. Pas toen om een uur of kwart over tien bleek, dat hij op Ruud niet meer hoefde te rekenen, droop hij af. Vanavond stond hij in het avondzonnetje aan de overkant van het meer te schransen van een restje bruine bonen van een Mexicaan. En die Ruud maar denken dat ‘ie een vriend voor het leven had! Wij staan er niks van te kijken als hij morgenochtend  ineens ook Miquel kan roepen……..want zo zijn die kraanvogels in Florida!

Over Teleton

Welkom op het blog van Lidy en Ton (AKA Teleton). Wij vinden het leuk dat je met ons mee leest/leeft. Voor nieuwe lezers is de stijl misschien even wennen. De trouwe volger weet inmiddels precies wat hij op dit blog kan verwachten: kleine belevenissen worden uitvergroot, grote boodschappen komen met een kleine knipoog aan bod, net als de dagelijkse ergernisjes en niemendalletjes. Kortom; het gaat vaak nergens over, maar wat kan ons dat schelen!
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

23 reacties op Zo is het leven in Florida……

  1. Eric (ekkie50) zegt:

    Gefeliciteerd met jullie 3-voudig jubileum! En wat een leuk vooruitzicht voor later dit jaar! Groot gelijk zou ik zeggen. Zo’n onverwachte beslissing maakt het dan weer spannend. Ik ben niet zo’n beetje jaloers 😉 Geniet van jullie week en doe de groeten aan de familie Kraanvogel.

  2. Hannie zegt:

    Het gaat zeker weer een stuk beter met je?
    WAt geweldig om tijdens je vakantie al weer je volgende vakantie te boeken. Een heerlijk vooruitzicht.

  3. cindy1969 zegt:

    Wat een heerlijk vooruitzicht! Het lijkt mij persoonlijk super om tijdens de feestdagen in het zonnige Florida te zitten, heb zeg maar niets met de feestdagen.
    Wellicht een optie voor mij ook, ooit… 😉

  4. Karen aka cloggie68 zegt:

    Gelijk hebben jullie, je kan het maar beter vastleggen! Heerlijk vooruitzicht weer!

  5. Minneke zegt:

    Proficiat met jullie verjaardagen! En gelijk heb je om jullie eens lekker te laten verwennen in een mooie villa met alles derop en eraan. We gaan zelf ook altijd tijdens de kerstdagen en einde jaar. Afgelopen Kerst hadden we uitstekend weer! Spijtig dat we een beetje ver van elkaar zitten anders hadden we jullie zeker eens opgezocht! De familie Teleton in levende lijven ….

  6. Trails zegt:

    Wat een vooruitzichten toch weer! Kun je lekker in een tube in je eigen pool dobberen.

  7. Ja kijk daar wordt een mens meteen beter van. Nog voordat jullie goed en wel thuis zijn, de volgende vakantie al in de pocket hebben. Ik hou ervan. Geniet de rest van deze vakantie ook maar vast van de voorpret voor de volgende vakantie. Wat een luxe!

  8. Ja kijk daar wordt een mens meteen beter van. Tijdens de ene vakantie de volgende vakantie al in de pocket hebben. Ik houd er van. Geniet de rest van deze vakantie maar vast van de voorpret van de volgende vakantie. Wat een luxe!

  9. Mineke zegt:

    Allereerst natuurlijk gefeliciteerd met jullie verjaardagen.
    Wat een heerlijk vooruitzicht, niet alleen voor jullie maar wat dacht je van ons, in de winter de belevenissen van jullie te kunnen gaan volgen helemaal top.
    Ik kan jullie alleen maar gelijk geven.
    Geniet nu nog maar lekker van jullie dagen.
    grtjes Mineke

  10. Pieter & Petra a.k.a. PenPe zegt:

    Heerlijk zeg dat jullie voor December ook al weer een trip op de planning hebben staan in deze prachtige villa waar ik al 2x een ‘bezichtiging’ heb gehad. Ook zie ik dat inmiddels ook bij jou de ‘sluikreclame’ is doorgedrongen in je weblog, en denk er zelf over om onze komende “American Vacations” eens geheel te laten sponseren door een USA-specialist danwel diegene waarvan wij de accomodatie huren. ” This weblog is proudly presented by …. ”
    ( Dan moet ik wel dagelijks een update verzorgen natuurlijk…. )

    Ook wij hebben al gekeken om met Aer Lingus te gaan vliegen, ze zijn Alliance Partner van United dus met het Mileage Membership zit het wel goed. Overigens is de Economy Plus van United flink aan de prijs, heb van de week voor onze vlucht Amsterdam > Washington de Economy Plus bijgeboekt en dit kwam op $198 voor 2 stoelen. Gelukkig heb ik vlak voor de merger op 2 maart j.l. de stoelen voor de vlucht Washington > Orlando en ook Orlando > Chicago > Amsterdam nog gratis kunnen omzetten naar Economy Plus.

    De trip van september is dus al geboekt, op dit moment aan het shoppen voor shorttrip in juni en om onze Mileage-quota dit jaar zeker te halen zullen PenPe hoogstwaarschijnlijk tussen Sint en Kerst in levende lijvende gesignaleerd worden in de Orlando area 😉

  11. Saskia zegt:

    Dat noem ik pas vooruitdenken!! Je volgende vakantie boeken vanaf je …tja…uuhh vakantieadres. Helemaal goed. Ook voor ons want dan hebben we weer wat te lezen in die donkere dagen.
    Have Fun!!
    Saskia

  12. sonja zegt:

    Heerlijk dat jullie in CCL gaan verblijven, de villa is mooi en vooral comfy en de goede zorgen van Ina en Arjan voor hun gasten is geweldig. Nou dat wordt wat in december en januari ;-))

  13. Agnes zegt:

    Oh ton en lidy, wat geweldig voor jullie…..en houd moed, wie weet komen de vvv ook nog poosje ALS. Ze van de kinderen mogen.e. Ruud heeft hier er zijn eigen vertrouwde vogels en straatpoes weer om voor te zrgen, dus Ruud is net zo trouw als de kraanvogel. Geniet nog lekker ,doen wij ook van je blog, heerlijk!!!!

  14. Aggie zegt:

    Kijk, zo gaat ie goed, gelijk de koe bij de horens vatten en boeken maar!! Je kan het maar weer allemaal geregeld hebben, zelfs al ben je nog steeds op vakantie!! Je moet wel een mooi vooruitzicht hebben, wil je weer terug naar Nederland willen…life is good!!

    Enjoy!!

  15. Ben Zwaan zegt:

    Gaan jullie nou in december alweer ? Snap niet wat je er aan vindt, dat Florida. En voor de pretparken kun je toch net zo goed naar Drievliet gaan ?

  16. Patricia zegt:

    Wat een heerlijke vooruitzichten ! Altijd leuk om de volgende vakantie al in the pocket te hebben terwijl je nog volop aan het genieten bent van deze vakantie 🙂 Jullie hebben groot gelijk. Vier het leven en de jubilea die erbij horen !

    Nog even volop genieten de komende dagen en dan kan het aftellen alweer beginnen 🙂

  17. Ira zegt:

    Goed geregeld! Ik vrees dat een bezoekje in december er niet inzit, wij verterekken 29-12 naar Madeira. Niet zo warm, geen pretparken, maar wel een grandioos vuurwerk en in elk geval niet koud.

  18. SasEs zegt:

    Wat een zakenman is Teleton, sleept weer het maximale eruit. 😉 Heerlijk voor jullie 6 weken en daarbij lekker dromen over het zwembad mag, geloof mij maar ,ook in deze periode zitten er warme dagen bij.

  19. Robert-Jan zegt:

    Goed bezig hoor, jullie hebben het weer mooi voor elkaar ! Aer Lingus staat goed aangeschreven, en ik heb Yvonne, Denise, Joey en kleinkids voor komende zomer alvast aangemeld; kunnen zij het eens proberen. Ik vlieg met de kids KLM, verschil moet er zijn 😉 !

    En die kraanvogel zal vast nog wel een tijdje Ruud roepen; hoe hij precies doet, weet ik niet, maar ook onze honden zijn zijn grootste vrienden, en kennen hem gelijk terug als hij weer eens langskomt !

  20. Wat een heerlijk vooruitzicht om in het huis van Ina en Arjan te verblijven aan het eind van het jaar, ik weet in ieder geval dat je nu met de wc bril kan gooien!

  21. Debby zegt:

    Heerlijk mensen die het er van nemen !
    Wij vonden kerst een geweldige tijd totaal anders als wat we in november of april/ mei mee hebben gemaakt. Maar we hebben mega genoten ! Zeker weten dat jullie dat ook gaan doen ! En als jullie genieten, genieten wij lekker mee hihhhihihihihih.

    Groetjes Debby en Co

  22. Heleen zegt:

    Tjonge Ton wat een heerlijk, heerlijk vooruitzicht

  23. renate zegt:

    Jullie genieten er echt van en als het kan lekker doen!! Heerlijk om hier de kou te ontvluchten naar zo’n mooie plek. Foto’s zien er mooi uit, moet mezelf er ook maar eens in verdiepen om een villa of townhouse te huren de volgende keer.

Reacties zijn gesloten.